Arkiv

Här är alla våra gamla artiklar

gsuite
11 okt 2017

Jobba effektivt i molnet

Det finns många molnbaserade verktyg att jobba med. Ett av dem är Gsuite från Google. För en låg månadskostnad får man 30 gb utrymme, mail, kalender, skrivverktyg, kalkyl- & presentationsprogram, chat och videomöte m.m. Allt finns lättillgängligt i din webbläsare och du installerar inte några program. Gsuite passar både små och stora organisationer och täcker de flesta behov och administreras centralt. Hör gärna av dig till oss om du har några frågor.

04 okt 2017

Besök hos Ålands Smådjursklinik

Micke besökte vinnaren i vårt Webb Expo-lotteri under en förmiddag i förra veckan. Tillsammans med Johannes Eckerman från kliniken ägnades den mesta tiden åt att diskutera tankar och ideér kring den digitala närvaron. Tack för en mycket givande förmiddag.

säkra webbplatsen med ssl
26 sep 2017

Säkra din webbplats

Ett litet lås till vänster om webbadressen i webbläsaren innebär att trafiken mellan webbläsaren och hemsidan är krypterad. Webbadressen börjar då med https: vilket betyder att det finns ett sk. SSL-certifikat installerat på servern. Detta minskar risken för att information kan fångas upp och missbrukas av tredje part. Med SSL känner sig besökare tryggare med att ange betalningsuppgifter och andra personliga uppgifter. Sökmotorn Google ger högre rankingpoäng till sidor med SSL, som står för Secure Sockets Layer.  De flesta webbhotell erbjuder SSL som en extratjänst.

18 sep 2017

Grattis Ålands Smådjursklinik!

Vinnaren av vårt ”Vinn en konsult”-lotteri under Webb Expo blev Ålands Smådjursklinik! Under en eftermiddag kommer vi att besöka dem och bland annat hjälpa dem med deras digitala strategi och ge feedback på hemsidan.
Tack alla som deltog i lotteriet. Ni som inte vann den här gången får hålla ögon och öron öppna för fler chanser att vinna.

03 sep 2017

Webbsolut deltar i Webb Expo

På torsdag 14 september anordnar Ålands Näringsliv en temadag kring webb och sociala medier i form av olika föreläsningar. På mini-mässan i anslutning till föreläsningarna kommer du även att kunna prata med Micke, ägare till Webbsolut Mediabyrå, om allt som rör hemsidor och webb samt lyssna till hans föreläsning om mobilanvändandet på webben, ca kl. 14.40. Hela programmet hittar du här: Webb Expo

25 aug 2017

Starkare rättigheter för EU-medborgare

General Data Protection Regulation, GDPR, är en EU-förordning som ska stärka skyddet för hur privatpersoners uppgifter behandlas av företag och andra organisationer. Som företagare kommer du att vara skyldig att informera kunder om vilka uppgifter du har om dem, hur du sparar dem och varför du behöver dem. Lagen träder i kraft 25 maj 2018 så börja redan nu att ta reda på hur det kommer att påverka dig som företagare. Här skriver magasinet CIO om GDPR.

pensionat stalldalen
05 jul 2017

Pensionat Stalldalen och Webbsolut i samarbete

Gamla Grelsby sjukhus är ombyggt till ett pensionat och Webbsolut har tillsammans med April Kommunikation fått förmånen att bygga hemsidan för Pensionat Stalldalen där du kan boka ett rum och läsa mer om denna historiska plats.

04 jul 2017

Ålands Idrottscenter har en ny hemsida!

Vi på Webbsolut har tillsammans med Samba Media lanserat en ny och fräsch hemsida för Ålands Idrottscenter. Den är mer överskådlig och framför allt mobilanpassad.

16 mar 2017

Webbsolut gör sajt till Bengt Järnblad

Bengt Järnblad vände sig Webbsolut Mediabyrå för att få en hemsida om sina pjäser och böcker lagom till lanseringen av boken Vems fana bär du?. Bengt är skådespelare, dramatiker och författare och känd från bl.a. TV-serien Tre Kronor och har varit verksam vid Stockholms Stadsteater sedan 1986. Självklart ställde vi upp på det!

01 feb 2017

Webbsolut fixar .ax-domäner

Hösten 2016 ändrade Ålands Landskapsregering hanteringen av .ax-domäner. Ändringen betyder att nästan vem som helst köpa en .ax-domän. Det betyder också att man måste man anlita en registrar för att kunna köpa en .ax-domän och givetvis är vi registrar för .ax-domäner. Smidigt va!

04 Nov 2016

En livlina till Ålands Sjösäkerhetscentrum

Ålands Sjösäkerhetscentrum håller säkerhets- och brandbekämpningskurser för sjöpersonal i en av världens mest moderna övningsanläggningar. Vi på Webbsolut kastade ut en livlina till sjösäkerhetscentret som behövde hjälp med att uppdatera hemsidan och att integrera ett kursbokningssystem.

20 sep 2016

Boka på nätet och bli fri från ryggvärk

Naprapat- och idrottsskadekliniken kan du boka tid för att få hjälp med idrottsskador, rygg- och nackbesvär och muskelsmärtor m.m. Gissa vem som gjorde hemsidan 🙂

30 maj 2016

Ett ansiktslyft för Al Mare Consulting

Fartygsdrift, besiktningar och utbildning är några av tjänsterna som Al Mare Consulting erbjuder. Webbsolut fick förtroendet att göra ett ansiktslyft på hemsidan för att klart och tydligt berätta om företagets maritima verksamhet. Det tackar vi för!

08 apr 2016

En ny hemsida för Din Fastighet

Din Fastighet har tillsammans med oss på Webbsolut tagit fram en ny hemsida där Din Fastighet säljer olika typer av fastigheter och tomter och den nya webbplatsen gör det enkelt och överskådligt för användaren att se utbudet och få information om objekten.

31 mar 2016

Föreläsning om vikten av att synas på webben

Under torsdag 31 mars höll Micke på Webbsolut en föreläsning med namnet ”Synlighet på nätet” för små- och medelstora företag som ville få en bättre förståelse i hur ett företag kan jobba för att synas på webben genom webbplatsen, sociala medier, karttjänster, register, sökmotoroptimering och annonsering bl.a.

23 feb 2016

Åland Event samarbetar med Webbsolut

Åland Event planerar, förbereder och genomför en mängd olika sport- och fritidsevenemang. För att hantera evenemangens webbsidor och plattform har Åland Event valt Webbsolut som partner. Det tycker vi är jätteroligt!

09 Nov 2015

Bolstaholm väljer Webbsolut

Bolstaholms Gård är för många en bekant magnet på Skördemarknaden. De sysslar främst med köttdjursproduktion och de har ett gårdsslakteri. Bolstaholm använder sin webbplats för att bl.a. sälja hängmörat biffkött och för att utveckla sin webbplats har Bolstaholm valt att samarbeta med oss på Webbsolut, vilket vi är väldigt glada för.

20 okt 2015

Viktig säkerhetsuppdatering av Joomla

Nu på torsdag, den 22 oktober, kommer Joomla att släppa en ny säkerhetsuppdatering, Joomla 3.4.5. Enligt Joomla är detta en viktig säkerhetsuppdatering eftersom det finns säkerhetshål i kärnan och Joomla rekommenderar alla att uppdaterar sin installation. På Joomlas webbsida kan du läsa mer.

06 maj 2015

Googles David Mothander till Åland

David Mothander, policyansvarig vid Google, kommer till Åland den 11 maj för att tala om hur små företag kan dra nytta av den digitala utvecklingen. David kommer även att beröra konsumenttrender och framtida betalningslösningar. Ålands Näringsliv har bjudit in David Mothander inom ramen för projektet #digitalimera.

22 apr 2015

Google gillar mobilanpassade hemsidor

Idag lanserade Google sin sökmotoruppdatering där mobilanpassade hemsidor kommer att rankas högre än icke-mobilanpassade sidor. Det är alltså ännu viktigare att tänka på mobilanpassningar när du utvecklar dina webbsidor så att de blir så sökmotoroptimerade som möjligt.

09 apr 2015

Vi finns på sociala medier

För att du lättare ska kunna följa oss så hittar du Webbsolut på Facebook, Linked In, Google+ och Twitter. Vi skriver om webben, internet och utveckling bland annat.

27 jan 2015

ÅN hyr projektledare från Webbsolut

Ålands Näringsliv kommer att genomföra projektet Digitalisering under 2014-2015 där målsättningen är att hjälpa åländska företag att öka sin digitala närvaro och i förlängningen komma igång med e-handel/e-tjänster oavsett teknik. Målgruppen är mindre företag som har svårt att veta hur de ska komma igång med sin digitalisering. Mikael från Webbsolut har hyrts in som projektledare för projektet och han säger själv att det kommer att bli roligt och intressant.